GYIK

Hol jutok hozzá jegyeimhez? Hol jutok hozzá jegyeimhez?
Vannak-e öltözködési szabályok a West End színházaiban? Vannak-e öltözködési szabályok a West End színházaiban?
Számítanak fel foglalási díjat? Számítanak fel foglalási díjat?
Mit jelentenek a zsöllye, balkon, felső balkon és karzat kifejezések? Mit jelentenek a zsöllye, balkon, felső balkon és karzat kifejezések?
Mit jelent az R/V, azaz korlátozott kilátás? Mit jelent az R/V, azaz korlátozott kilátás?
Költségelszámolást alkalmazok és érdekelne, hogy az ár tartalmazza-e a helyi ÁFÁ-t? Költségelszámolást alkalmazok és érdekelne, hogy az ár tartalmazza-e a helyi ÁFÁ-t?
Mikorra kell megérkeznem a színházba? Mikorra kell megérkeznem a színházba?
Mi az a matiné előadás? Mi az a matiné előadás?
Mi történik, ha nem tudom felhasználni a jegyeimet? Mi történik, ha nem tudom felhasználni a jegyeimet?

Hol jutok hozzá jegyeimhez?

Nyomtassa ki az Önnek e-mailben elküldött foglalási visszaigazolást, és hozza magával a színház pénztárába, ahol legkésőbb fél órával az előadás kezdete előtt a visszaigazolásért cserébe megkapja jegyeit.
Vissza a GYIK-hoz

Vannak-e öltözködési szabályok a West End színházaiban?

Egyetlen londoni színházban sincsenek szigorú öltözködési szabályok. Eltérő javaslatunk hiányában az elegáns vagy utcai öltözet egyaránt megfelel.
Vissza a GYIK-hoz

Számítanak fel foglalási díjat?

Jegyeink gyakran olcsóbbak, mint más jegyirodáknál, és időnként még a színház árainál is kedvezőbbek. Ennek oka az, hogy külföldi képviselőként csak olyan ügyfelek részére értékesítünk, akik látogatók Londonban, és nem Nagy-Britanniában élnek. Ennek köszönhetően jegyáraink gyakran alacsonyabbak, mintha azokat egy londoni ügynöknél vagy a színház pénztárában vásárolta volna meg. Bizonyos musicalek, továbbá általában a szombati előadások esetében áraink nem olcsóbbak a színházénál, mivel ezekre nem kapunk különleges kedvezményeket. Az ilyen musicalek esetében honlapunkon található áraink 10-20% foglalási és kezelési költséget tartalmaznak. Ám ne feledje, hogy ezekre a musicalekre, különösképp szombat estére nagyon nehéz lehet Londonban jegyet szerezni, mivel gyakran minden jegy elkel. Így, bár honlapunkon egyes musicalek esetében 20% foglalási és kezelési költséget kell fizetnie, jegyei már Londonba való utazása előtt garantáltak, így ideérkezéskor nem kell idejét azzal tölteni, hogy jegyeket próbál szerezni, esetleg sikertelenül, ha már minden jegy elkelt az adott musicalre.
Vissza a GYIK-hoz

Mit jelentenek a zsöllye, balkon, felső balkon és karzat kifejezések?

A londoni színházak nézőtere az alábbiakra (vagy ezekből egyesekre) van felosztva: ZSÖLLYE: a színház földszintje/a zenekar szintje 1. balkon: a zsöllye feletti első balkonsor 2. balkon: az 1. balkon feletti balkonsor Karzat: a 2. balkon feletti balkonsor.
Vissza a GYIK-hoz

Mit jelent az R/V, azaz korlátozott kilátás?

Amennyiben a lefoglalt jegy(ek)en fel van tüntetve az R/V (korlátozott kilátás), úgy az adott ülőhely(ek)ről bizonyos fokig korlátozott mértékben láthat rá a színpadra.
Vissza a GYIK-hoz

Költségelszámolást alkalmazok és érdekelne, hogy az ár tartalmazza-e a helyi ÁFÁ-t?

Mivel az előadás, azaz a szolgáltatás helyszíne London, ezért a Ticmate, a LondoniMusicalek.hu oldalt üzemeltető vállalat Angliában fizet ÁFÁ-t (VAT), így az ár 20% VAT-t tartalmaz. A nagy-britanniai jegyárusításhoz a Ticmate VAT száma: 922 9975 81.
Vissza a GYIK-hoz

Mikorra kell megérkeznem a színházba?

Erősen javasoljuk, hogy legkésőbb fél órával az előadás kezdete előtt érkezzen meg a színházba. Így elegendő ideje marad arra, hogy átvegye jegyeit, használja a ruhatárat, megtalálja helyét, stb. A londoni színházakban általában van bár, ahol kényelmesen várakozhat.
Vissza a GYIK-hoz

Mi az a matiné előadás?

A matiné délutáni előadás, ami általában egy és három óra közt kezdődik. Egyes színházak, többnyire pénteken, tartanak egy kései matinét is, öt órai kezdettel. A legtöbb színházban a hét közepén és szombaton van matiné előadás.
Vissza a GYIK-hoz

Mi történik, ha nem tudom felhasználni a jegyeimet?

A jegyeket általában nem lehet visszaadni, lemondani, vagy más időpontra cserélni. Ha azonban mégsem tudja felhasználni őket, természetesen mindent megteszünk azért, hogy segítsünk Önnek. Ilyen esetben lépjen velünk kapcsolatba az oldalon található kapcsolat link segítségével, ahol azt is elmagyarázzuk, mi a teendő, ha nem tudja felhasználni jegyeit. Ne feledje, hogy időbe telhet, míg jegyeit újra értékesíteni tudjuk más ügyfeleknek, és hogy a sikeres lemondás, újraértékesítés vagy csere esetén a színház is és mi is lemondási díjat számolunk fel.
Vissza a GYIK-hoz

 

+44 20 3870 3444 +44 20 3870 3444 Email Email